Buitenverlichting

Tuinverlichting: ontwerpen en aanleggen is één van de activiteiten, die Raymond Nieste ETB in samenwerking met een gerenommeerd verlichtingsbedrijf uit Limburg doet; we hebben hier veel ervaring mee. Resultaat is dat de verlichte tuin in de duisternis een haast sprookjesachtig beeld geeft: een soort levend schilderij voor de woonkamer.

Je kan tuinverlichting onderscheiden in twee soorten installaties:
1. Een 12 volt veilige laagspanning installatie; alle elektriciteit komt van een transformator;
2. Een 230 volt installatie, alle verlichting wordt direct aangesloten op het lichtnet van 230 volt.

Onze specialiteit is het betrouwbaar en veilig aanleggen van tuinverlichting werkend op 230V.

Hoe? Er zijn drie opties:
1. Op meerdere plaatsen boven de grond aansluitpunten in de vorm van kabeldozen of waterdichte WCD plaatsen, waaraan tuinverlichting armaturen kunnen worden aangesloten;
2. Op een centrale plaats (bv het tuinhuisje) worden alle armaturen en wcd met ieder een eigen kabel aangesloten;
3. Er worden armaturen en wcd aangesloten en onder de grond worden via waterdichte kabeldozen de verbinding     gemaakt.

Welk type is het beste?
Optie 1 en 2 of een combinatie van 1 en 2 hebben bij ons de voorkeur in geval met storing, uitbreiding of vergroeien van beplanting het aanpassen, uitbreiden en storing zoeken altijd mogelijk is.

Bediening:
Door middel van een schakelaar, een dimmer of een afstandsbediening is de verlichting vanuit de woning aan of uit te schakelen. Een tijdschakelaar, samen met een schemerschakelaar, behoort ook tot de mogelijkheden.

Tevens kunnen wij, als we toch bezig zijn met de elektra, een aparte aansluiting maken voor evt. vijverpomp of een barbecue.

De kosten van een elektrische installatie voor tuinverlichting is afhankelijk van de mogelijkheden, de wensen en de mogelijkheid om zelf een handje mee te helpen.

Op de projecten pagina ziet U een aantal tuinen die wij hebben gerealiseerd.

Ontwerp tuinverlichting:
Bij het ontwerpen van de tuinverlichting moeten we bedenken wat je in de woning of zittend in de tuin waarneemt:
• Sierlampen, enkel de lichtbron, die moet dus niet verblinden.
• Spots gericht op de beplanting; het liefst halen we de spots uit beeld en zie je alleen datgene wat verlicht wordt.

Aanbod assortimenten tuinverlichting:
Wij leveren via diverse leveranciers tuinverlichting.
• Tuinverlichting van Wolfs.

U zoekt op de bijgaande link de lamp die u denkt dat geschikt is voor Uw tuin, vervolgens geeft U aan welke dat is en wij leveren U deze lamp of passen hem toe in het voor U gemaakte lichtplan. Bij de leveranciers staan geen prijzen vermeld, die kunnen wij U geven zodra U een keuze heeft gemaakt.
Mocht de lamp, die U zoekt, er niet bijzitten, geef ons dan een omschrijving, dan kan ik voor U verder kijken bij andere leveranciers.

Tuin lichtplan:
Wij brengen een bedrag van € 75,-- excl. BTW in rekening om te voorkomen dat U het door ons opgestelde lichtplan door iemand anders laat uitvoeren. Indien U akkoord gaat met de offerte, wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Omdat electriciteit buiten vergelijkbaar is met de electriciteit in de badkamer en omdat verlichting buiten nu eenmaal sterker moet zijn dan licht binnen omdat anders het effect minimaal is. Is het aanbrengen van tuinverlichting een specialiteit.

buitenverlichting-1
buitenverlichting-2
buitenverlichting-3

 Grondspots